
Mental sundhed
Mental sundhed kan betragtes som en ressource til at tackle de udfordringer, som alle på et eller andet tidspunkt bliver mødt af. Vi fungerer bedst, når vi indgår i meningsfulde relationer, oplever personlig udvikling, føler at livet har en retning og forstår at udnytte de muligheder, der er tilgængelige omkring os. På den måde oplever vi både at være en del af samfundet og at bidrage til det.
Lær om stress
Her kan du lære om symptomerne på stress og finde øvelser, der kan hjælpe dig med at opnå ro, balance og styrke din mentale trivsel.
Lær om angst
Læs om de forskellige angstlidelser, og hvordan de kan variere i sværhedsgrad og omfang.
Her kan du få effektive strategier og praktiske øvelser til at mestre angst og finde ro i hverdagen.
Lær om depression
Her kan du lære mere om symptomerne på depression samt få øvelser til bedre mentalt velvære.Lær om søvn
Her kan du lære mere om søvn samt få gode tips til at sove bedre.
Lær om mindfulness
Mindfulness handler om at være bevidst tilstede i nuet. Her får du øvelser til at integrere mindfulness i din hverdag ved at skabe små øjeblikke af nærvær.
Lær om work-life-balance
Her kan du lære mere om work-life-balance og få konkrete øvelser til at lave justeringer i din hverdag og dermed skabe bedre trivsel.
Lær om tankemylder
Her kan du lære mere om tankemylder og få konkrete øvelser til at håndtere tankerne.
Lær om sunde digitale vaner
Læs om, hvordan du fremmer sunde digitale vaner for at skabe en god balance i hverdagen.
Hvad er mental sundhed?
Sundhedsstyrelsen tager udgangspunkt i Verdenssundhedsorganisationen WHO’s definition af mental sundhed som en tilstand af velbefindende, hvor individet kan udfolde sine evner, håndtere dagligdags udfordringer og stress samt indgå i fællesskaber med andre mennesker.
WHO definerer mental sundhed som en tilstand, hvor mennesker trives, fordi vi kan:
- udvikle og udfolde vores evner
- håndtere belastninger
- indgå i positive sociale relationer
- bidrage til fællesskabet
Det er ikke hver dag, vi oplever succes på alle fire områder, og flere danskere vurderer selv, at deres mentale sundhed er forringet.
Den Nationale Sundhedsprofil fra 2023 viser, at den mentale sundhed bliver stadig dårligere og andelen, der har en lav score på den mentale helbredsskala, er steget i de fleste aldersgrupper – både blandt mænd og kvinder.